Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că plăcuţele de înmatriculare suedeze personalizate sunt valabile în afara graniţelor ţării, cu condiţia să fie însoţite de documente oficiale pentru plăcuţele originale.

Oficialii suedezi precizează că toate numerele de înmatriculare emise de emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătoriile în Uniunea Europeană.

Articolul continua dupa recomandari

"În acest week-end, unele site-uri media din România au raportat că nu se permite utilizarea plăcilor de înmatriculare suedeze personalizate în afara granițelor Suediei. Informaţiile se refereau la o mașină înregistrată în Suedia, cu număr personalizat, care au primit multă atenție mass-media în ultimele săptămâni. Articolele difuzate în mass-media sociale și prin mai multe site-uri media nu au reușit să verifice informațiile sau veridicitatea revendicărilor. Ulterior, unele site-uri au actualizat articolele. Ambasada Suediei în România dorește să clarifice faptul că plăcile de mașină personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Însă, plăcuţele personalizate ar trebui întotdeauna să fie însoțite de documentele oficiale atât pentru plăcuțele originale de înmatriculare, cât și pentru cele personalizate", precizează Ambasada Suediei.