Numărul de înmatriculare personalizat, cu mesaj anti-PSD a fost reţinut de poliţiştii rutieri.

Proprietarul maşinii a fost oprit în trafic, iar poliţiştii i-au scos plăcuţele de înmatriculare.

Articolul continua dupa recomandari

Cu puţin timp în urmă, Brigada de Poliție Rutieră Bucureşi a anunţat că bărbatul care a condus maşina cu număr de înmatriculare anti-PSD are dosar penal.

"Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România", faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal, se arată în comunicarea Poliţiei.

Ambasada Suediei reacţionează

Ambasada Suediei la Bucureşti a reacţionat pe Facebook la informaţia că plăcuţele de înmatriculare suedeze personalizate ar fi valabile doar în Suedia. Oficialii suedezi precizează că toate numerele de înmatriculare emise de emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătoriile în Uniunea Europeană, cu condiţia să fie însoţite de toate documentele pentru plăcuţele originale, nepersonalizate, precum şi prezenţa fizică a acestora.