Nouă fraţi din localitatea Micleşti din judeţul Vaslui, crescuţi în condiţii îngrozitoare de tatăl care îi bătea şi îi dădea afară din casă la miezul nopţii, au fost salvaţi de angajaţii de la Protecţia Copilului.

Cei nouă fraţi, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 16 ani, au fost scoşi din familie de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului după ce autorităţile au descoperit condiţiile inumane în care aceştia erau crescuţi.

Articolul continua dupa recomandari

"Încă de la intrarea în curtea imobilului au fost observate excremente umane atât în faţa casei cât şi pe lateral. La intrarea în imobil se găseşte un hol mic unde erau depozitate diverse lucruri, tot aici s-a putut observa o sacoşă plină cu scutece folosite care degaja un miros greoi.

O mamă din Galaţi şi-a abandonat fetiţele într-un focar de infecţie şi a plecat să îşi refacă viaţa

Pereţii holului erau umezi, murdari, fiind acoperiţi cu mucegai, putându-se observa că stratul de var se exfolia de pe pereţi, aspect ce conduce la lipsa unei igiene sanitare. În acest hol erau depozitate haine murdare ale membrilor familiei, vase murdare pline cu resturi alimentare alterate ce prinseseră o crustă vizibilă de mucegai.

În fereastra holului se găsea o perdea murdară şi ruptă iar pereţii erau decoraţi cu sacoşe din plastic în care erau depozitate diverse obiecte nefolositoare. Pe jos în cameră se găsea un covor vechi şi murdar ce se contopise cu lutul, peste care erau aruncate resturi alimentare, veselă murdară şi un vas din plastic în care se găsea o salată din legume, singura hrană pe care mama o gătise pentru copii în ziua respectivă.

Mobilierul camerei era format dintr-un singur pat peste care erau aruncate haotic pături murdare, haine şi o ladă în care se găseau doi pui de pisică ce dormeau", au descris reprezentanţii DGASPC Vaslui condiţiile găsite la locuinţa celor nouă fraţi.

Copiii au povestit asistenţilor sociali, cu lacrimi în ochi, că după ce se îmbăta, tatăl devenea agresiv, că îi abuzează fizic şi îi alungă de la domiciliu la ore târzii de noapte indiferent dacă afară era cald sau frig.