Nouă bătrâni au fost evacuaţi, după ce un imobil al Căminului de Bătrâni din Nuşeni, a fost afectat de un incendiu. Până la sosirea pompierilor, angajaţii azilului au reuşit să stingă o parte din flăcări şi să-şi salveze victimele. O angajată a fost intoxicată cu fum şi dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Este acum în afara oricărui pericol.

Cu o oră înainte de miezul nopţii, un salon aflat la etajul unu al Căminului de Bătrâni din Nuşeni a luat foc. Angajaţii azilului au început imediat evacuarea bătrânilor.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 70 de vârstnici, dintre care 42 de persoane cu dizabilităţi sunt cazaţi în cămin. În momentul incendiului, nouă bătrâni,aflaţi în pericol, au reuşit să fie salvaţi din calea flăcărilor.

Mihai Păun - şef Cămin de Bătrâni din Nuşeni: Ceilalţi au fost evacuaţi promt, duşi în alte saloane şi cazaţi în condiţii optime. Am intervenit noi cu mijloace proprii din dotare, când au venit era final de incendiu, a fost doar un focar, un început într-un salon.

O angajată a căminului de bătrâni a fost intoxicată cu fum şi transportată de urgenţă la spital.

Pop Ruben - adj comandant secţie locotent ISU Bistriţa Năsăud: În acel apartament s-a găsit o victimă care a fost evacuată de către personalul angajat din cadrul Căminului de Bătrâni.

Pompierii au reuşit rapid să stingă şi ultimele focare care au afectat o cameră a personalului, o baie şi un hol.

Pop Robert - adj comandant secţie locotent: În interior au fost afectate unităţi de mobilier, pat, întreg palierul de la etajul 1 este inundat cu fum.

Anchetatorii spun că cel mai probabil incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric. Căminul pentru persoane vârstnice din Nuşeni are autorizaţie pentru securitate la incendiu.