Nou incident pe calea ferată, de data asta în judeţul Bistriţa Năsăud. Un tren care aparţine CFR a deraiat pe drumul dintre Satu Mare şi Braşov. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba de o defecţiune la calea de rulare.

Trebuie spus că trenul, care îl avea la bord doar pe mecanicul de locomotivă, mergea la Braşov tocmai pentru reparaţii; Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, însă traficul feroviar pe ruta respectivă a fost blocat ore în şir.

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-a petrecut la intrarea în gara din localitatea Domneşti, unde ganitura care avea trei vagoane a sărit de pe şine. Mecanicul de locomotivă a reuşit să oprească abia după aproximativ 300 de metri.

În urmă au rămas mai multe şuruburi de fixare a liniei rupte, dar şi dalele de beton avariate la o trecere la nivel cu calea ferată.

Pentru a repune garnitura pe şine au fost trimise echipaje de pompieri militari şi muncitori ai CFR.

Lt. Marius Rus, purtator de cuvant ISU Bistriţa Năsăud: Cu ajutorul accesoriilor hidraulice de pe autospeciala de interventii de la descarcerari grele, pompierii militari bistriteni impreuna cu personalul de la CFR calatori au actionat pentru repunerea pe sine.

Traficul feroviar a fost întrerupt ore bune, astfel că trenurile de călători care urmau să circule prin zonă au fost anulate, ori deviate pe rute alternative.

Lt. Marius Rus, purtator de cuvant ISU Bistriţa Năsăud: Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime sau cu pagube materiale.

Garnitura urma să ajungă la Braşov pentru a fi supusă unor reparaţii. O anchetă va stabili acum cu exactitate cauza accidentului.