Apar noi detalii despre Bogdan, adolescentul criminal din Botoşani. Sora lui e bănuită că le-ar fi oferit informaţii poliţiştilor, ajutând la identificarea şi prinderea lui.

Bogdan Ionel, 16 ani, a ucis-o cu 30 de lovituri de cuţit pe Petronela Mihalachi, 18 ani, în pădurea de lângă Cimitirul Pacea, din Botoşani, miercuri seara. Adolescentul era în pădure alături de victima sa pentru o şedinţă foto, fiind un pasionat de fotografie.

Articolul continua dupa recomandari

Bogdan locuia în Botoşani împreună cu sora sa, Bianca, mai mare cu cinci ani decât el. Cei doi nu se înţelegeau prea bine, mai ales de când Bogdan se îndrăgostise de Mihaela, o adolescentă care creşte într-un centru de plasament. Situaţia familială era oricum complicată pentru băiat, tatăl lui fiind dispărut de mulţi ani, imediat după naşterea sa, iar mama plecată în Italia, la muncă, încă de când Bogdan avea 5 ani.

Bianca, sora mai mare, alături de mămă, de alţi prieteni şi rude, încercau să îl determine pe tânăr să se despartă de Mihaela, ei nefiind de acord cu această relaţie din mai multe motive, inclusiv pentru că fata aparţine cultului Martorii lui Iehova.

Bogdan se certa des cu sora lui şi a postat mesaje pe facebook în care îi transmitea că o urăşte. "Şi Bia nu cred că ai putut să îmi iei dreptul la fericire şi să îmi spui să mă despart de Mihaela. Nu ţi-am zis niciodată, dar du-te dracu şi nu te mai băga în viaţa oamenilor. Mi-aş fi dorit să nu am o soră ca tine, o familie ca asta.", i-a scris adolescentul surorii sale.

Inclusiv în ziua crimei, susţin surse din anchetă, cei doi şi-ar fi transmis pe telefon mesaje pline de injurii şi acuze. 

După ce a înjunghiat-o pe Petronela cu un cuţit pe care îl purta de obicei în geanta cu sculele fotografice, Bogdan a ieşit la stradă cu pantalonii mânjiţi de sânge. A ajuns acasă în jurul orei 20:00, fiind ridicat din apartament de poliţişti după aproximativ trei ore.

Presa locală scrie că Bianca, sora lui, a oferit un pont poliţiştilor despre presupusul asasin al Petronelei, speriată de agitaţia biatului şi mai ales de posibilitatea ca acesta sa îşi pună capăt zilelor, îngrozit de ceea ce făcuse.