Un caz fără precedent a şocat autorităţile din Capitală. Un copil de doar nouă ani a sunat la 112 şi a anunţat că şi-a înjunghiat bunica. Femeia în vârstă de 70 de ani a murit până la sosirea medicilor. Avea răni grave pe tot corpul. Băiatul ar fi atacat-o într-un acces de furie, chiar sub ochii fratelui său mai mic, de şapte ani.

Era în jurul orei 16 când operatorul de la Serviciul de Urgenţă 112 a primit apelul şocant. O voce de copil anunţa că şi-a înjunghiat bunica. A urmat o mobilizare generală. Mai multe echipaje de medici şi poliţişti au pornit spre sectorul 1 al Capitalei. 

Articolul continua dupa recomandari

La sosire, bunica în vârstă de 70 de ani nu mai respira. Avea mai multe răni pe corp. La doar 9 ani, băiatul pe care l-a crescut de mic ar fi înjunghiat-o într-un acces de furie. În aceeaşi casă locuiau şi mama lui şi fratele mai mic. Vecinii spun că ar fi un copil-problemă. 

Ştiu doar că sunt doi copii cu maică-sa care e puţin paralizată şi stătea mai mult bunică-sa cu el. Bunica e profesoară de meserie, povestesc cei care au cunoscut-o.

Vorbea foarte urât, se comporta foarte urât. Nu numai cu copiii, cu toată lumea. Nu ştiu de câte ori o fost bătut şi frăţiorul lui mai mic, mai spun vecinii.

Vorbea foarte urât, se comporta foarte urât. Nu numai cu copiii, cu toată lumea, nu ştiu de câte ori o fost bătut şi frăţiorul lui mai mic.

După crimă, anchetatorii au rămas în locuinţă cu băiatul, pentru reconstiuire. Este un caz fără precedent. 

Liviu Abraham, avocat:
Nu va raspunde penal, avand in vedere ca nu are discernamant, pina la 14 ani, apoi o raspundere limitata pina la 16 si 20 de ani.

Gabriela Minescu, psiholog:
De cele mai multe ori, în spate sunt nişte deficite afective pe care copilul le internalizează. E clar că trebuie să ne aruncăm un ochi şi asupra situaţiei familiare a acestui copil. E posibil să trăiască într-un mediu agresiv sau să fie într-un fel sau altul expus la agresivitate.

Copilul fusese crescut fără tată, după divorţul mamei. Urmează o anchetă complicată, timp în care copilul va rămâne sub atentă supraveghere şi consiliere.