Jandarmii au folosit forţa nejustificat, inclusiv împotriva copiilor, la protestele de pe 10 august, din Piaţa Victoriei! Este acuzaţia procurorilor, care au extins cercetările. 

Procurorii au extins urmărirea penală in rem, asupra faptelor, deocamdată nicio persoană nefiind vizată de ancheta ce are în prim-plan protestele din 10 august, anul trecut.

Articolul continua dupa recomandari

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se fac verificări în legătură cu comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

În fapt s-a constatat că, mai multe acțiuni  sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite să determine şi să justifice necesitatea unei acţiuni de restabilire a ordinii publice şi să ajute la crearea aparenţei unei acţiuni legale de intervenţie în forţă a unităţilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu consecinţa vătămării drepturilor legitime ale majorităţii protestatarilor privind libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire.