Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc, a murit în această dimineaţă, la 61 de ani.

Fostul fundaș al Universității Craiova avea 61 de ani şi suferea de o boală incurabilă. 

Articolul continua dupa recomandari

Fostele glorii ale Craiovei se vor strânge și vor merge la casa lui Tilihoi. 

"Sunt devastat de această veste. Era un băiat senzațional, de nota 10. Pentru el nu exista niciodată nu pot, rezolva orice.

Era un om sufletist, un coleg cum rar întâlnești. Era genul de om pe care îl dădeai afară pe ușă și intra pe geam. Era unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei", a declarat Beldeau pentru gsp.ro.

Nicolae Tilihoi a fost jucător de bază în echipa Craiova Maxima. Acesta a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în București și adus la Știința.

A evoluat la Universitatea în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ștefănescu în centrul liniei de fund.

A cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 294 de partide, marcând de 7 ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 10 în tricoul naționalei.

Tilihoi și-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocșa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988.

Ca antrenor a fost la Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. 

În 2011, Tilihoi a publicat cartea "Cronicar in vremuri tulburi", care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011.