Curtea de Apel Suceava a decis că nu există niciun vinovat în cazul Adinei Macoveiciuc, fata care a ajuns să cântărească doar 16 kilograme la vârsta de 19 ani.

Fata hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr a intrat în atenţia autorităţilor în anul 2013, atunci când Adina a ajuns în stare gravă la spital.

Articolul continua dupa recomandari

Curtea de Apel Suceava a decis menţinerea sentinţei de achitare a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc în cazul Adinei. Astfel, nicio persoană nu a fost găsită vinovată pentru starea deplorabilă în care ajunsese tânăra.

Printre cei anchetaţi au fost sora Adinei şi soţul ei, în calitate de asistenţi personali, dar şi două angajate ale Primăriei Moldoviţa care, deşi cunoşteau starea fetei, nu au recomandat instituţionalizarea acesteia.

Cei patru au fost trimişi în judecată în 2016, iar anul trecut au fost achitaţi de magistraţii Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, sentinţa fiind menţinută şi de Curtea de Apel.

"Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc împotriva sentinţei penale nr. 105 din 12.07.2018 pronunţată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în dosar nr. 1532/206/2016. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv sumele de câte 868 lei reprezentând onorarii apărători oficiu pentru inculpatele intimate Smocot Lăcrămioara şi Parîjneac Elena Rodica şi suma de 470 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru persoana vătămată intimată Macoveiciuc Gabriela Adina, ce vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 10.06.2019", se arată în decizia Curţii de Apel Suceava.

În prezent, Adina Macoveiciuc se află la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Mitocu Dragomirnei.

După ani de muncă, echipa de medici, asistenţi, kinetoterapeuţi şi profesori au reuşit să o facă pe Adina să meargă.

În prezent, tânăra are 24 de ani şi cântăreşte 35 de kilograme.