Nepotul Regelui Mihai şi aleasa inimii lui s-au căsătorit într-un cadru de poveste. Nunta de la Sinaia a scos pe străzi mii de oameni, care au aplaudat mirele şi mireasa. Nicolae Medforth-Mills şi Alina Maria Binder au primit binecuvântarea de la Înalt Prea Sfinţitul Calinic, cel care în timpul ceremoniei religioase i-a adus un omagiu Regelui Mihai.

Sărutul mirilor a pecetluit povestea de dragoste dintre nepotului Regelui Mihai şi aleasa lui. Nicolae şi Alina şi-au unit destinele într-o ceremonie marcată de tradiţii şi simboluri româneşti. 

Articolul continua dupa recomandari

La ora 14 şi 20 de minute, în aplauzele a sute de oameni, mirele şi mireasa au păşit spre altarul Bisericii Sfântul Ilie din Sinaia. Alina a strălucit într-o rochie cu spatele gol, decorată cu elemente brodate de mână şi realizată de o creatoare din Bucureşti.

Voalul, lung de doi metri, cu detalii folclorice discrete pe margine, a fost ţinut de gemenele naşilor Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. Simona şi Liviu Popescu, un afacerist din Bucureşti, au fost a doua pereche de naşi. 

Invitaţii au avut ţinută obligatorie. Rochii de zi şi pălării pentru doamne şi costum ori uniformă pentru domni. 

Şase cavaleri şi tot atâtea domnişoare de onoare au completat tabloul de poveste. Sora mirelui, singura din familia regală care a participat la eveniment, a fost printre ele. 

Un sobor de 10 preoţi a oficiat nunta, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic, care i-a adus un omagiu regelui Mihai. 

Corul Operei Române a cântat pe toată durata slujbei. 

La final, mirii au plecat de la biserică într-o caleaşcă albă, din lemn masiv, adusă special pentru ei de la Craiova, şi trasă de doi cai negri. 

Drumul spre Cazino a fost un spectacol la care au participat mii de oameni. Alaiul a fost însoţit de junii Braşovului şi alte ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării. 

La ora 17, a sosit momentul mult aşteptat de cei care au venit la Sinaia special pentru nunta nepotului Regelui Mihai. Nicolae şi Alina au ieşit în balconul din faţa Cazinoului şi au salutat mulţimea. 

Cu doar o oră în urmă, în Sala Oglinzilor, a început recepţia privată. Printre cei 200 de invitaţi se numără descendenţi ai unor importante familii nobile din România şi din străinătate.