O tânără sătmăreancă de 29 de ani, din Tășnad, a pus la cale un plan diabolic prin care, timp de două luni, şi-a şantajat propria mătuşă, bolnavă de cancer în stadiu terminal, de la care a reuşit să "stoarcă" peste 13.000 lei.

Știind că mătușa sa de 51 de ani, Z.E., are bani strânşi, că este divorțată, iar fiica ei este plecată la muncă în Anglia, nepoata sa, B. Kinga, a ticluit un scenariu prin care să facă rost de bani. 

Articolul continua dupa recomandari

A aflat profilul de Facebook al fostului soț al mătușii sale, apoi a început să ”stoarcă” bani de la biata femeie. Dându-se fostul soț al mătuşii sale, nepoata i-a spus că un clan de interlopi din Marghita îi cere bani. Ca să fie și mai convingătoare, tânăra a trimis poze luate de pe internet cu un bărbat imobilizat la pat, cu un picior în atelă ghipsată, în urma unei presupuse bătăi.

Speriată, femeia a depus iniţial suma de 1.800 de lei într-un cont indicat de ”soțul” ei. Văzând că schema de extorcare funcționează, nepoata sa a continuat șantajul de încă şase ori, relatează presasm.ro. I-a scris femeii că dacă nu mai trimite bani, presupușii interlopi o vor răpi pe fiica sa, aflată la muncă în Anglia, și o vor obliga să se prostitueze.

Aşa că au urmat noi viramente bancare. 

Norocul femeii bolnave a fost când fiica sa s-a întors acasă din Anglia, iar pe patul de spital i-a povestit întreaga tărăşenie. Au reclamat totul la Poliția Tășnad, care au prins-o pe individă.

Din păcate, în data de 22 iulie, Z.E. a decedat, iar surse judiciare, citate de presasm.ro, susțin că tânăra ar fi recunoscut totul.

Mai mult, a înapoiat întreaga sumă extorcată, respectiv 13.100 de lei. 

Procurorii o cercetează pentru infracțiunea de șantaj, riscând o condamnare cu închisoarea pentru faptele sale.