Misiune amplă de căutare într-o pădure din Neamţ. Un apel la 112 al unui bărbat speriat că soţia sa a dispărut în pădure a pus pe jar zeci de salvatori însoţiţi de un câine de urmă. Cuplul venise la cules de ciuperci, iar când cei doi urmau să se întâlnească la maşină, la ora prestabilită, femeia nu a mai ajuns. Abia după trei ore de căutări i s-a dat de urmă, după ce aceasta a ajuns într-o zonă cu semnal şi a putut fi localizată.

O zonă periculoasă, a intuit bărbatul. Sa gândit la ce e mai rău şi s-a temut ca soţia lui să nu păţească ceva.

Articolul continua dupa recomandari

Ar fi trebuit să se întâlnească la maşină la ora 12, după ce de dimineaţă au mers în pădure la cules de ciuperci. Însă femeia nu a mai ajuns. Trei ore a încercat de unul singur să-i dea de urmă, dar fără rezultat. Aşa că a sunat la 112.

Pompieri, silvicultori, jandarmi, salvamontişti şi poliţişti însoţiţi de un câine de urmă au ajuns în pădurea de lângă schitul Icoana Nouă.

Au pornit în misiunea de căutare din locul indicat de soţul femeii. Intervenţia a fost cu atât mai dificilă cu cât semnalul la telefonul mobil era aproape inexistent în zonă.

Însă, femeia rătăcită nu a intrat în panică. A căutat să iasă la un drum forestier şi a ajuns astfel într-un loc unde a putut fi localizată la telefonul mobil.

Cristi Gusanu, silvicultor: Ne-au dat colegii reperul, coordonatele după ce au luat legătura telefonic cu doamna. A ieşit într-un punct unde avea semnal la telefon.

Veronica Avacariţei, femeia rătăcită: Am strigat un ceas, două, nimeni nu m-a auzit. Am stat într-un loc o jumătate de oră, după aceea m-am gândit că parcă sunt în vale şi hai să mai urc, să mai cobor.

Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ: Femeia a fost găsită în cele din urmă, transportată la ambulanţa SMURD pentru o evaluare generală, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Salvatorii reamintesc că, în zonele unde nu există semnal la o anumită reţea de telefonie, apelurile la 112 sunt posibile doar dacă un alt operator are semnal în regiunea respectivă.