Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii împlineşte anul acesta 80 de ani. Vorbim despre Bricul Mircea, singura navă şcoală a Forţelor Navale Române, care a scos de-a lungul a 80 de ani multe generaţii de marinari. Printre ei, şi fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu. Anul acesta, nava se întoarce acolo unde a fost construită. Voiajul de instrucţie va avea ca punct terminus oraşul Hamburg.

O bătrână doamnă curtată de tineri, spun cei care au învăţat meserie pe Bricul Mircea. 80 de ani de activitate, 120 de porturi vizitate zeci de mii de mile marine parcurse si 70 de genaratii de marinari scoase gata sa infrunte marea si viata. Asta este pe scurt istoria bricului Mircea, nava școală a marinei militare române.

Articolul continua dupa recomandari

O navă de suflet a celor care îmbrăţişează meseria de marinar. Nava, echipajul, formează un tot unitar, chiar dacă nu se vede.

Asta în ciuda faptului că viaţa la bord nu este deloc uşoară. Din contră! Mai ales că manevrele se fac cu vele şi implică foarte multă muncă fizică.