Ministrul Natalia-Elena Intotero a lansat, la Roma, proiectul Muzeului pentru Românii de Pretutindeni, o platformă online accesibilă de oriunde, din lume.

Proiectul include secțiuni precum: Centenar, Exilul românesc, Vechi cărți de identitate și pașapoarte, Școala și biserica, Tradiții și obiceiuri, Români din jurul granițelor, Diaspora de mobilitate, hărți, Mediul asociativ românesc. 

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul a prezentat conținutul versiunii online și a reamintit că Muzeul Românilor de Pretutindeni este un proiect pe care conaționalii din diaspora și din comunitățile istorice l-au dorit foarte mult. 

"Am dorit să lansăm această platformă în capitala țării unde avem cea mai numeroasă comunitate din diaspora de mobilitate - să nu uităm că sunt aproape 1.200.000 de români cu rezidență în Republica Italiană. În același timp, de Roma se leagă indestructibil și existența noastră ca popor. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu materiale pentru realizarea acestui proiect. Continuăm să lucrăm zi de zi pentru a-i îmbogăți conținutul și sper ca în cursul anului următor muzeul propriu-zis să își deschidă porțile la București," a spus ministrul pentru Românii de Pretutindeni. 

Lansarea platformei Muzeului Românilor de PretutindeniVezi 4 imagini în Galerie

Ministrul Natalia Intotero la evenimentVezi 4 imagini în Galerie

Scenă de la lansarea platformei onlineVezi 4 imagini în Galerie

Platforma a fost realizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Muzeului de Istorie, Academiei Române, cultelor, mediului asociativ.