Tragedie aviatică în munţii Buzăului. Doi oameni au murit: pilotul, un cunoscut om de afaceri din Cluj şi pasagerul, fratele fostei şefe a patronatelor din turism. Avionul decolase din Braşov şi se îndrepta spre Costineşti. Când a ajuns deasupra munţilor aparatul nu a mai putut fi controlat, a pierdut din altitudine şi a intrat în picaj. Specialiştii spun că zona era imposibil de traversat cu un avion uşor pentru că era sub cod galben de furtuni.

Puţin după ora 15.30 a sosit apelul de alarmă. Un localnic a anunţat la 112 că un zgomot puternic s-a auzit în munţii Buzăului, în zona Nehoiaşu, la câţiva kilometri de barajul Siriu. Omul a chemat în ajutor pompierii cărora le-a transmis că un avion s-a prăbuşit într-o zonă greu accesibilă.

Articolul continua dupa recomandari

Purtator de cuvant al ISU Buzau, sublocotenent George Cretu: Poliţie, pompieri şi jandarmi, împreună cu cei de la Servicul Judeţean de Ambulanţă au ajuns la faţa locului.

Două persoane au fost găsite inconştiente în aparatul de zbor. Pilotul, Ioan Covaciu, un cunoscut om de afaceri din Cluj si pasagerul, Emil Bucăţică, fratele fostei şefe a patronatelor din turismdin Constanta, Corina Martin. Cei doi decolaseră puţin după ora 15.00 de pe aerodromul din Ghimbav,Braşov. Urmau să aterizeze în Costinesti. Specialiştii spun că zborul deasupra munţilor Buzăului era aproape imposibil d erealizat pentru un aparat uşor, ca cel implicat în accidentul aviatic pentru că zona se afla sub cod galben de ploi şi furtună.

Gabriel Cosma, purtător de cuvânt prefectura Buzău: Sincer sa fiu vremea a fost foarte urata. Trebuie sa va spun ca a plouat non-stop. A fost vreme foarte urata, plafonul de nori era foarte jos, nu siu cine se aventureaza sa zboare pe o astfel de vreme.

Liviu Butnariu, primar Râşnov: Îl cunoşteam, este un investitor, un dezvoltator imobiliar. A făcut un complex de blocuri. Cine să se aştepte la aşa ceva!

Avionul prăbuşit este un model Technam, fabricaţie 2008. Un aparat uşor, dotat cu un singur motor. Fusese cumpărat de omul de afaceri clujean în urmă cu mai bine de un an. Bărbatul avea licenţă de zbor de aproape cinci ani.