Pasiunea pentru motoare i-a scos din case pe motocicliştii din Oradea care şi-au dat întâlnire într-o parcare din oraş. Chiar dacă vremea de afară nu a fost tocmai prietenoasă, sute de împătimiţi ai cailor putere au luat parte la deschiderea oficială a sezonului moto. La eveniment au participat şi poliţiştii care i-au învăţat pe şoferi o lecţie preţioasă: cea a conduitei preventive la volan. 

Pe ritmuri de muzică rock şi în sunet de motoare turate. Cum altfel putea să înceapă o astfel de întâlnire.

Articolul continua dupa recomandari

Cu poveşti şi motoare diferite, împătimiţii au putut lua "lecţii" de prevenţie în trafic atât de la poliţiştii bihoreni, cât şi de la cei maghiari şi au putut face inclusiv cursuri de prim ajutor de la SMURD.

Deşi spectaculoasă, întâlnirea a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă.

Daniel Todoran, organizator: Cand mergi in trafic nu poti sa stii cine este sub casca sau imbracat in hainele de piele dar ar putea sa fie medicul care sapt trecuta ti a salvat viata sau electricianul care ti a lucrat la casa si la randul nostru incercam sa i educam pe cei mai tineri dintre noi sa acorde respect in trafic.

Cioara Adrian Daniel, comisar politie IPJ BH seful serviciului rutier: Desfasuram o activitate care face parte din cadrul campaniei transfrontaliere de prevenire a accidentelor rutiere, ocazie cu care participa si colegi din cadrul capeteniei jud Haidu Bihor Ungaria, activitati specifice educativ preventive care speram sa aiba ca si efect direct scaderea nr de victime rezultate in urma accidentelor rutiere.

Însoţiţi de poliţişti şi echipaje SMURD, motocicliştii au încheiat evenimentul cu un marş spre Salonta.