Mădălina, Sara, Claudia şi Maria, cele patru tinere din Baia-Mare care au murit în cumplitul accident de la Jibou, judeţul Sălaj, ar fi avut o şansă dacă nu ar fi ocolit Pasul Mesteacăn din cauza gropilor din asfalt.

Cele patru tinere se întorceau de la Cluj-Napoca unde participaseră la festivitatea Absolvenţilor Universității Tehnice.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit rudelor, în loc să urmeze drumul cel mai scurt către casă, Sanda Ungur, tânăra care se afla la volan, a ales o rută ocolitoare din cauza craterelor din asfalt de pe drumul din zona Pasului Mesteacăn.

Sanda se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen, iar în maşină se mai aflau patru fete cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani.

Vezi 5 imagini în Galerie

Foto: Mădălina Parja

Nu era pentru prima dată când şoferiţa folosea ruta ocolitoare şi cunoaştea trecerea la nivel cu calea ferată de la Jibou.

Ieri după-amiază, neatenţia şi emoţiile de la festivitatea de absolvire au făcut-o pe Sanda să îşi conducă toate prietenele către o moarte sigură.

Vezi 5 imagini în Galerie

Foto: Claudia Barbos

La trecerea la nivel cu calea ferată, unde nu există bariere, tânăra de la volan nu s-a asigurat şi a trecut chiar în momentul în care un tren se apropia cu viteză.

Vezi 5 imagini în Galerie

Foto: Sara Pop, una dintre cele mai bune prietene a şoferiţei care a provocat accidentul de la Jibou

Mecanicul locomotivei nu a mai putut evita accidentul, iar impactul a fost devastator.

Trenul a lovit maşina în partea din spate, iar trei dintre cele cinci fete au fost aruncate ca nişte păpuşi din autoturism.

Vezi 5 imagini în Galerie

Foto: Maria Stet

Şoferiţa şi o altă tânără au rămas încarcerate în fiarele contorsionate ale maşinii.

Din nefericire, Mădălina, Sara, Claudia şi Maria au murit pe loc în urma accidentului, în timp ce şoferiţa a ajuns în stare gravă la spital.