Ștefan Gros, ciobanul în vârstă de 102 ani din Vâlcele, județul Hunedoara, a murit într-un accident. Moș Ștefan era cunoscut drept cel mai vârstnic angajat cu carte de muncă din România.

Accidentul s-a produs la o stână din județul Arad, unde Moș Ștefan se afla pentru a-și ajuta fiul. Ciobanul în vârstă de 102 ani a fost lovit de un tractor. Cel care conducea tractorul nu l-a văzut și a dat cu spatele, lovindu-l pe bătrân, spun martorii.

Articolul continua dupa recomandari

”Am aflat aseară, de la Ctitorul Schitului Straja, o veste tristă, nea Ștefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deși avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid. Am înțeles că un tractor de la stână, undeva prin jud. Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe. Acolo i-a fost scris să moară”, a scris într-o postare pe Facebook și Starețul de la Schitul Straja, Dimitrie Ivașco.

În ciuda vârstei înaintate, Moș Ștefan era foarte activ. În octombrie, ne-a spus că se simte bine și că e sigură că va trăi cel puțin cât bunicul său, adică 107 ani. Atunci, avea și un sfat pentru români.

"Să se gândească la Dumnezeu! El ne-a creat, el ne ia!", spunea Moș Ștefan.

La alegerile prezidențiale din noiembrie, Ștefan Gros a venit să voteze la ambele tururi, la secția de vot. Veteran de război, el a fost considerat cel mai vârstnic angajat cu carte de muncă din România. A avut prima carte de muncă la vârsta de 90 de ani.