Un bărbat din Botoşani, care se întorcea din Germania în maşina unui prieten, a murit în condiţii necunoscute în timp ce dormea pe bancheta din spate, iar şoferul a decis să îl plimbe sute de kilometri fără să sune la 112.

Totul s-a întâmplat în timp ce bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Botoşani, se întorcea de la muncă din Germania, împreună cu un prieten care conducea maşina.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit şoferului, botoşăneanul s-a culcat pe bancheta din spate încă de la plecarea din Germania, iar după ce a trecut graniţa în România, în zona municipiului Oradea, a descoperit că pasagerul era mort.

Bărbatul a declarat că a sunat-o pe soţia bărbatului, iar aceasta l-a rugat să îl ducă acasă.

Fără nicio explicaţie, şoferul a continuat să conducă până la Botoşani, respectiv o distanţă de aproximativ 500 de kilometri.

Astfel, timp de şapte ore, şoferul a mers cu bărbatul mort pe bancheta din spate, iar când a ajuns la Botoşani s-a dus direct la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani.

Medicii au rămas uimiţi atunci când l-au văzut pe bărbatul mort aflat pe bancheta din spate a maşinii.

"Pacient de sex masculin, adus în serviciul de urgenţă pentru confirmarea decesului. În urma examenului efectuat de către medicul din serviciul de urgenţă, acesta prezenta lividităţi cadaverice şi rigiditate deja instalată, cu probabilitatea ca decesul să fi survenit în urmă cu 6-7 ore. Acest lucru va fi însă stabilit cu exactitate de colegii legişti", a precizat medicul Ramona Elena Guraliuc, coordonatorul SMURD Botoşani, notează monitorulbt.ro.

Medicii au anunţat imediat evenimentul la Poliţie, în cauză fiind deschisă o anchetă.

Poliţiştii au deschis un dosar de ucidere din culpă şi urmează să afle care a fost motivul pentru care şoferul nu a sunat la numărul de urgenţă 112 şi nu a încercat să îl ajute pe bărbat.