Aproximativ 40.000 de locuitori din judeţul Alba stau cu gunoiul în faţa curţii sau a blocurilor. Asta după ce firma care se ocupa de colectarea deşeurilor pe întreaga rază a judeţului a renunţat la contract încă din prima zi a anului. Acum oamenii trebuie să se descurce cum pot, până când primăria va găsi o altă companie care să cureţe oraşul.

Mormane de gunoie stau de zile întregi în faţa blocurilor din Teiuş. Containerele nu mai fac faţă deşeurilor. Cel mai îngrijorător este că mulţi copii se joacă zilnic în apropierea lor. Locuitorii sunt revoltaţi, mai ales că plătesc totul la zi şi încă nu se iau măsuri.

Articolul continua dupa recomandari

Autorităţile spun însă că nu au nicio vină. Firma care se ocupa de colectarea deşeurilor a renunţat la contract oficial în urmă cu opt zile, iar până la remedierea situaţiei totul cade tot în sarcina locuitorilor.

Mirel Halalai, primar orasul Teius: Vrem să detensionăm această situaţie, am cerut concetăţenilor noştri, să se preocupe pentru gestionarea în condiţie de sigutanţă a deşeurilor menajere. Odată pentru colectare selectivă a sticlelor, peturilor, ambalajelor şi respectiv prin menţinerea în saci, containere ermetic închise a gunoiului menajer, până reuşim să deblocăm situaţia

Şi alte 10 comune din judeţul Alba trec prin aceeaşi situaţie.