Momentul în care taximetristul de 77 de ani, din Lugoj, este ucis de cei doi adolescenţi în comuna timişeană Darova, acolo unde bărbatul plecase să preia o comandă, a fost suprins de camerele de supraveghere.

Cel puţin asta susţine primarul localităţii, Sorin Tilihoi.

Articolul continua dupa recomandari

Edilul a făcut anunţul pe pagina lui de Facebook.

"Până la ora 2, astă noapte, s-au făcut cercetări şi pe camerele de l-a primărie s-a surprins momentul când a fost executat taximetristul", a scrie Sorin Tilihoi pe pagina de socializare.

Reamintim că polițiștii din Timiş au intrat, ieri după-amiază, în stare de alertă după ce în pădurea de lângă Sinersig a fost găsit cadavrul unui bărbat, care intrase în putrefacție. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana decedată era un taximetrist din Lugoj.

Bărbatul era dat dispărut de aproape o săptămână, nemaifiind văzut din noaptea de 12 spre 13 iunie, când a plecat la o comandă în comuna Darova.

Anchetatorii au stabilit că în momentul în care a ajuns la comandă, șoferul era așteptat de doi adolescenţi, unul de 17 ani și unul de 15 ani. 

Cel de 17 ani l-a lovit din spate cu cuțitul în gât și apoi în zona feței. Au dus cadavrul în pădure și l-au abandonat. I-au luat telefonul mobil, banii – aproximativ 200 lei, și mașina, apoi au plecat la Timișoara, unde au vândut telefonul.

Vezi 2 imagini în Galerie

S-au plimbat cu taxiul până au rămas fără benzină. Au abandonat autoturismul în zona Parcului Copiilor, după care s-au întors la Darova. 

Poliţiştii i-au identificat pe cei doi autori ai crimei şi i-au audiat în noaptea de sâmbătă spre duminică, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore pentru omor calificat.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.