Românul-erou de la Londra a fost victima unui atac organizat de un grup de indivizi din care a făcut parte şi fiul unui temut terorist. Principalul suspect pentru moartea lui Tudor Simionov a fost arestat. Fostul sportiv român, angajat ca bodyguard la un club exclusivist, s-a luptat cu nouă indivizi înarmaţi cu săbii, cuţite şi arme. Fost canotor medaliat la campionatele europene, Tudor plecase în Londra să-şi continue studiile şi să-şi întemeieze o familie. Comunitatea românilor din Marea Britanie strânge acum bani pentru repatriere.

Ultimele minute din viaţa canotorului Tudor Simionov au fost surprinse de un martor, într-o filmare cu telefonul mobil.

Articolul continua dupa recomandari

”A murit în fața mea”

În faţa unei clădiri de lux din centrul Londrei, tânărul îmbrăcat în costum de culoare închisă şi cămaşă albă este românul de 33 de ani. Îşi apără colegii.

CRISTIAN CONSTANTIN, prietenul lui Tudor Simionov: Chiar a fost un baiat mare si la propriu, si la figurat. Foarte curajos. Un munte de om, avea doi metri înălţime.

S-a luptat cu cinci dintre cei nouă indivizi care au încercat să pătrundă în forţă în clădire, înarmaţi cu arme, săbii şi cuţite. Tudor Simionov a fost înjunghiat în inimă şi a murit sub ochii unui coleg.

”L-am ajutat să intre în toaletă. Sacoul său era plin de sângele care îi curgea din piept. A murit în faţa mea.", spune Leroy Rose, managerul clubului la care lucra românul.

Cine este suspectul

Primul suspect a fost capturat în joi dimineaţă. Imran Mostafa Kamel, fiul clericului islamist radical Abu Hamza, a fost deocamdată acuzat de posesia unei arme de foc. A mai fost condamnat la 11 ani de inchisoare, pentru jaf armat, iar tatăl său a primit pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru sprijin acordat teroriştilor.

Mircea Maer, editor la Ziarul Românesc din Londra: Este vorba despe fiul celebrului terorist Abu Hamza. Tânărul de 26 de ani a fost arestat si este acum interogat de politisti. Autorităţile adună în continuare informaţii şi imagini de la cei care au fost martori la atac şi fac apel, prin mesaje pe twitter, la cei care pot ajuta ancheta cu orice informaţie.

Presa britanică a scris că la adresa din centrul Londrei ar fi avut loc o petrecere exclusivistă şi cu tentă sexuală, la care ar fi fost invitaţi şi prinţi arabi.

La Londra, românul care lucra ca bodyguard este acum un erou. Şi-a dat viaţa pentru alţii. Iar în noaptea de Revelion Tudor Simionov nici măcar nu trebuia să lucreze. Îi ţinea locul unui prieten.

Mircea Maer, editor Ziarul Românesc din Londra: Comunitatea românilor din Londra este şocată de cele întâmplate. Tudor Simionov era un tânăr care avea tot viitorul în faţă. Studia şi muncea din greu pentru a-şi face un rost, departe de ţară. Urma să se căsătorească în curând cu logodnica lui.

Mesajul iubitei lui Tudor

Viitoarea lui soţie a lăsat un mesaj emoţionant pe o reţea de socializare.

”În noaptea dintre ani, iubitul meu şi cel ce urma să-mi fie soţ, Tudor Simionov, a fost înjunghiat adânc în inimă, la locul de muncă. Pierderea este imposibil de realizat. Îmi este greu să-mi găsesc cuvintele potrivite în aceste momente", a scris tânăra.

În România, Tudor se antrena pe cont propriu

Tudor a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi se înscrisese la un master la Londra. Muncea mult ca să-şi plătească studiile. Fost sportiv la Dinamo, Tudor Simionov a câştigat medalii la Campionatul European de canotaj pentru veterani. Visa la o medalie olimpică.

ROMICĂ VASILACHE, canotor român stabilit în Italia: El a participat la o competiţie europeană, în care a venit pe locul trei. Voia să participe la Jocurile Olimpice la Master, era un om foarte puternic.

Apropiatii lui Tudor spun ca in ultimii 3-4 ani se antrena la baza sportiva de la Ghermanesti. Insa pe cont propriu, atunci cand putea, ii mai ajuta pe juniorii de la Dinamo sau chiar ii finanta cu diferite sume de bani pentru a investi in echipamente.

Mobilizare pentru repatrierea românului

Pe reţelele de socializare, prieteni, dar şi persoane impresionate de tragedie strâng acum bani pentru repatrierea românului-erou.

La Londra ancheta e în plină desfăşurare. Joi a fost făcută autopsia românului.