Părinţii au intrat în panică după ce au aflat că băieţelul trebuie operat de urgenţă, dar nu are cine să o facă, pentru că singurii doi specialişti din ţara noastră sunt plecaţi în concediu. S-au zbătut şi au găsit soluţia: cazul a ajuns la urechile unor medici din Marea Britanie, care vin des în România şi care s-au oferit să facă ei intervenţia chirurgicală, pro bono.

Ştefan s-a născut pe 2 ianuarie, la Cluj-Napoca. Însă cu grave probleme de sănătate: o malformaţie la inimă.

Articolul continua dupa recomandari

Părinte: Ni s-a spus atuncea că ar avea nevoie de operaţie, dar, din păcate, singurii doi medici din ţară care pot face operaţia aceasta sunt în concediu. Plus toată echipa lor. La Cluj şi la Tg Mureş, atât.

Speriat, tatăl a intrat în panică şi a făcut public cazul.

Părinte: Am aflat după ce s-a pus totul pe facebook că există clinica de la Sibiu. Şi se poate face operaţia acolo cu medici din Anglia, de la Bristol. Şi acum acolo o să mergem. Cred că sâmbătă, ca să fie operat pe 14, luni.

Cei doi medici specialişti români, de la Institutul Inimii din Târgu Mureş, spun însă că bebeluşul nu trebuie operat de urgenţă la inimă. Mai întâi are nevoie de alte intervenţii chirurgicale ajutătoare. Unul dintre ei chiar s-a întors din concediu pentru a-l consulta pe copil.

Chirurgul susţine că la Institutul Inimii, trei medici pot opera cazurile grave şi s-ar fi putut ocupa de băieţel, dacă într-adevăr era o urgenţă. Mai mult, el nu crede că, la Sibiu, la clinica privată, se pot face intervenţii complicate.

În replică, reprezentanţii clinicii private din Sibiu susţin că lucrează de patru ani cu medicii englezi. 8 specialişti din Marea Britanie vin aici tot timpul şi fac operaţii pro bono, prin fundaţia spitalului. Iar dacă părinţii lui Ştefan nu se răzgândesc între timp, vor efectua şi această intervenţie chirurgicală.