Moarte tragică pentru un român, în India. De două luni cadavrul lui stă la morgă, în Mumbai, pentru că nimeni nu s-a dus să îl ridice. Consulatul ţării noastre a cerut poliţiei noi probe ADN, dar nu a contactat familia din ţară a bărbatului.

Mihai Bartha, 35 de ani, un român originar din Cluj, scrie presa indiană, a fost găsit într-o baltă de sânge în faţa unui hotel din Mumbai, pe 9 mai, după ce căzuse de la etajul 11. Bărbatul venise în oraş cu trei zile mai devreme, de la Goa. Acolo îşi pierduse sau îi fuseseră furate bagajele şi banii, astfel că a convins un operator de turism să îi plătească un bilet de autobuz până la Mumbai. 

Articolul continua dupa recomandari

Ajuns aici, românul a mai trăit trei zile şi poliţia nu a elucidat încă circumstanţele morţii sale tragice. Dar a cerut consulatului român să contacteze familia bărbatului din România, pentru ca cineva să se prezinte să ridice cadavrul. 

Consulatul nu a dat niciun răspuns, aşa că poliţia a solicitat guvernului provincial să intervină. Abia după 75 de zile consulatul României a dat un răspuns: a cerut probe ADN din corpul românului. Poliţia a extras aceste probe şi aşteaptă confirmarea identităţii din partea consulatului.