Vânătorul dus la spital în stare gravă, după ce l-a muşcat un porc mistreţ în timp ce se afla la o partidă ilegală de vânătoare, în localitatea Poiana, a primit o veste trăznet. Animalul era turbat, infectat cu rabie.

Soarta bărbatului merge din rău în mai rău. După ce a fost rănit grav la partida ilegală de vânătoare, iar poliţiştii au început cercetările pentru braconaj, medicii i-au dat şi vestea că ar putea fi infectat cu rabie.

Articolul continua dupa recomandari

Veste groaznică pentru vânătorul care abia a scăpat din colţii unui porc mistreţ

Analizele venite de la laborator au confirmat că porcul mistret avea rabie, o boală infectioasă foarte periculoasă, care se manifestă prin accese nervoase puternice, urmate de paralizie si apoi de moarte.

Astfel, poliţiştii au informat pe toţi cei implicaţi în partida ilegală de vânătoare şi au atins animalul, să se prezinte imediat la sectia de Boli Infectioase a SJU Vaslui, pentru vaccinul antirabic.

Vânătorul rănit, operat de urgenţă

După incident, vânătorul rănit de porcul mistreţ s-a ales cu plăgi muscate în zona coapsei si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentă Vaslui, unde a fost supus unei interventii chirugicale.

Mai târziu, analizele de laborator au picat ca un trăznet. Porcul mistret care l-a muscat pe gonac era bolnav. Animalul avea rabie, o boală infectioasă acută, determinată de virusul rabic, care se transmite la om prin muscătură, având o evolutie rapidă si, în final, mortală. Medicii l-au vaccinat şi speră la o recuperare pozitivă.

Oamenii spun că a fost răzbunarea naturii. "Când nu respecţi vânatul, natura se răzbună"

Vânătorii din Vaslui, cu o experientă mai vastă în acest domeniu, spun că atunci când nu respecti protocoalele si legile nescrise ale vânătorii, natura riscă să se răzbune.

”Cazul de la Negresti este putin mai neobisnuit, pentru că, în general, mistretul nu atacă omul decât dacă e rănit, iar dacă în jur e gălăgie, fuge. Acolo a fost ceva neclar. Mistretul fie a fost alergat, fie a fost rănit înainte de incidentul acela. În al doilea caz, simtindu-se în pericol, porcul pune ochii pe om, cum se zice, si declansează mai multe atacuri, fără a tine cont de nimic. La toate animalele sălbatice comportamentul este imprevizibil. La vulpe, la lup ori chiar la urs, mai rar, ce-i drept, se poate instala rabia, dar până acum, eu cel putin, n-am auzit de multe cazuri de turbare la mistret. Ceea ce face incidentul mai greu de explicat. Când nu respecti vânatul, atunci vânatul se răzbună pe diferite căi. E felul naturii de a răspunde la răutătile pe care omul le face. Din păcate, cel mai rău din toată această poveste a căzut un cetătean care era gonac”, ne-a declarat un vânător din Vaslui. Pe fir, în acest caz, au intrat si politistii, care vor stabili dacă duminică seara a fost sau nu vorba de braconaj", a precizat pentru vremeanoua.ro un vânător bătrân din Vaslui.