Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut un control la Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Otopeni, în această dimineaţă, după ce oamenii s-au plâns că aeroportul se află într-o stare deplorabilă.

Ministrul a descoperit că ceea ce oamenii spunea că se întâmplă în aeroport era adevărat: mizerie de nedescris în toalete, ziduri rupte, igrasie, scări rulante care nu funcţionau, iar serviciile oferite sunt un dezastru.

Articolul continua dupa recomandari

Pe lângă toate aceste lucruri, ministrul a văzut cu ochii lui că, la terminalul Plecări nu exista niciun scaun, oamenii fiind nevoiţi să stea pe scări sau chiar pe jos.

"La fata locului am găsit o mizerie de nedescris în toalete, ziduri rupte, igrasie. Problema scărilor rulante este așa cum mi-au semnalat-o românii. Scările rulante care ar trebui să deservească pasagerii cu dizabilități nu funcționau, lifturile, la fel. Zilnic, prin acest aeroport trec zeci de mii de pasageri care se lovesc de aceste lucruri. La plecări nu exista niciun scaun. Pasagerii sunt nevoiți sa stea pe marginea scărilor și pe pervazul geamurilor. Mizeria și delăsarea pe care le-am găsit aici arată un management defectuos. Arată lipsa unui bun gospodar care să conducă această companie. Lipsa investițiilor este vizibilă, deși ar putea sa existe investiții pentru că aceasta companie are buget generos", se arată într-o postare pe Facebook a ministrului.

După controlul din această dimineaţă, ministrul a convocat Consiliul de Admnistraţie al aeroportului, urmând ca directorul general interimar al aeroportului, Gabriel Stroe, să fie schimbat din funcţie.

Acesta ocupa funcţia de director de la 1 februarie, iar potrivit ministrului, în cele trei luni de mandat, nu a făcut absolut nimic.