Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, epidemie de gripă în România. Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. ​

Anunțul a fost făcut, în această dimineaţă, de Sorina Pintea, într-o conferință de presă. 

Articolul continua dupa recomandari

„Deşi aseară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (...) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei.

S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. 

54 de oameni au murit în România din cauza gripei

Până acum, 54 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar aproape 5000 s-au îmbolnăvit, arată ultimul bilanț, dat publicității marți seară. 

Dintre cele 54 de persoane decedate, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Anul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai.