Acţiunile agresive ale Rusiei au fost condamnate de ministrul canadian al Apărării, prezent ieri la Constanţa. Incidentele din zona Mării Negre în care avioanele ruseşti testează reacţiile aliaţilor s-au înmulţit în ultima perioadă.

Ultimul s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile, atunci când un aparat de tip Suhoi a trecut în viteză pe lângă o aeronavă americană.

Articolul continua dupa recomandari

Am văzut că Rusia a încercat să testeze reacţia aliaţilor, dar am văzut şi profesionalismul de care dau dovadă mereu piloţii noştri - Harjit Singh Sajjan, ministrul canadian al Apărării

La începutul acestei luni, un avion de vânătoare rusesc a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane. Nu este singurul incident de acest fel. La mijlocul lunii octombrie, o aeronavă rusească a fost interceptată de piloţii canadieni în apropierea spaţiului aerian românesc.

NATO nu va tolera acţiuni de genul acesta. Şi vom transmite un mesaj puternic, acela că mereu vom fi uniţi - Harjit Singh Sajjan, ministrul canadian al Apărării

Ministrul canadian al Apărării a vizitat alături de omologul său român baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Canada a trimis în România 5 avioane de luptă şi 135 de membri ai personalului militar.