Absent motivat de la şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost ministrul Transporturilor. Când se îndrepta spre Parlament, Răzvan Cuc a fost implicat într-un accident rutier. Şoferul său a fost de vină, spun poliţiştii. A intrat într-o depăşire neregulamentară, a lovit cinci maşini şi şi-a rănit şeful. Ministrul a ajuns la spital cu o fractură la mână şi va trebui să poarte gips în următoarele trei luni.

Ministrul Răzvan Cuc a ieşit cu mâna stângă în ghips pe uşa spitalului Floreasca, după câteva ore de investigaţii. A scăpat cu o fractură din carambolul produs aproape de centrul Capitalei. 

Articolul continua dupa recomandari

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Eu, în momentul în care s-a produs impactul, citeam, mă uitam pe nişte documente, le citeam şi m-am trezit practic când s-a produs lovitura. Am pus evident mâna să mă protejez, deşi aveam centura, care a atenuat foarte mult impactul

Accidentul s-a produs cu aproximativ două ore înainte de şedinţa cu scântei a Comitetului Executiv Naţional. Ministrul Transporturilor se îndrepta spre Guvern. 

Era pe scaunul din dreapta când şoferul lui a intrat în depăşire peste linia continuă şi a lovit o maşină din faţă, care tocmai vira la stânga. În impact, au fost distruse şi alte patru autoturisme parcate.

Martorii spune că "a venit Touaregul ăsta cu viteză. E simplu. Maşina în care se afla domnul ministru. Pe asta, când a lovit-o, a lovit-o în stâlp şi din stâlp, asta le-a lovit pe celelalte două, pe aia roşie şi aia roşie pe cealaltă".

Răzvan Cuc a fost singurul rănit în accident. La spital, s-a plâns şi de dureri de spate. Deşi medicii i-au recomandat să rămână internat cel puţin 24 de ore, ministrul Transporturilor s-a externat pe propria semnătură.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Eu, pe şoferul meu, pe Eugen, îl cunosc de opt ani. Nu a avut niciodată niciun accident. Este un şofer care conduce cu foarte multă grijă. Mi-au sugerat să-mi pun acest ghips, cu care trebuie să stau trei săptămâni, dar asta nu mă împiedică ca în următoarele zile, adică miercuri, să mă duc pe şantier în inspecţie şi să văd ce se va întâmpla pe şantier, pentru că activitatea trebuie să o continui

Cuc îşi va continua mandatul, deşi numele lui se afla iniţial pe lista neagră a miniştrilor remaniaţi. Va rămâne la Transporturi, deşi în acest an nu a inaugurat nici măcar un singur kilometru de autostradă.