Ministerul Apărării face ultimele precizări în cazul militarului în vârstă de 21 de ani, caporal, găsit împuşcat într-o unitate militară din Focşani, în timp ce se afla în serviciul de pază. Bărbatul sa împuşcat cu arma din dotare. La ultima testare psihologică, din luna februarie, fusese declarat apt pentru serviciul militar.

"Astăzi, 5 mai, în jurul orei 13.55, în timpul executării serviciului de pază la U.M. 01470 din Focşani, soldatul Oanele Maricel, încadrat la Batalionul 81 LAROM, s-a împuşcat cu arma din dotare. Personalul unităţii a apelat imediat Serviciul Unic de Urgenţă - 112, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul militarului", menţionează ministerul.

Articolul continua dupa recomandari

Conform procedurilor, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie administrativă, condusă de şeful de stat major al Batalionului 81 LAROM, şi a fost informat Parchetul Militar Vrancea.

"Militarul, în vârstă de 22 de ani, angajat în M.Ap.N. din decembrie 2016, era necăsătorit şi nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii. La ultima testare psihologică, susţinută în luna februarie a acestui an, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar", precizează MApN.

Tânărul era din Focşani şi a fost găsut împuşcat in cap sâmbătă, în jurul orei 14:00, în unitatea militara 1470 din Focşani, care aparţine de Brigada 8 Larom.

Bărbatul se afla în timpul serviciului de pază.

Sursa: News.ro