Un cunoscut om de afaceri din Braşov, unul dintre milionarii României, şi-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani în faţa familiei. La audieri, Dan Cămârzan nu şi-a putut explica gestul. A făcut în schimb declaraţii şocante şi a fost arestat pentru omor. Controversatul milionar a devenit celebru după mai multe scandaluri. Se autointitula Dumnezeu şi făcea parte din mişcarea Suveranii, adică cei care nu recunosc actele emise de statul român. Şi totuşi, de fiecare dată, psihiatrii l-au declarat perfect sănătos.

”Nu este vorba de mama. E vorba de tata. Bunica este tata! Este tată fiu!” Este explicaţia şocantă, pe care Dan Cămârzan a susţinut-o şi în faţa procurorilor.

Articolul continua dupa recomandari

”Gândiți-vă la Sfinxul de la Sinaia”

Milionarul a ajuns la audieri extrem de calm. Nu a opus rezistenţă nici atunci când poliţiştii l-au luat, în cătuşe, din propria casă. Apelul la 112 a fost dat marți dimineaţă. Afaceristul şi-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani după un conflict spontan, spun anchetatorii.

ADRIAN ALDEA, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov: Ca urmare a acestui conflict, a proiectat-o la pământ, i-a comprimat gâtul. Nu este un motiv evident. A fost un conflict casnic.

Mama și sora au încercat sa intervină, însă în zadar. După ce și a omorât bunica, acesta a așteptat liniștit în casa sosirea criminaliștilor. Escortat de polițiști, milionarul a făcut declarații bizare.

”Gândiţi-vă la Sfinxul... gândiţi-vă la Sfinxul de deasupra de la Sinaia! Şi la capul de acolo, ce presupune, cum este viaţa veşnică”, a spus milionarul.

Membru al mișcării ”Suveranilor”

Dan Cămârzan era în evidenţele Poliţiei. L-au reţinut de mai multe ori, după scandalurile în serie pe care le-a provocat. În 2018, afaceristul a intrat în atenţia opiniei publice după ce a susţinut că face parte din mişcarea "Suveranilor". O grupare ai cărei membri nu recunosc actele emise de statul român şi circulă cu maşini neînmatriculate.

”Pe noi ne interesează numele şi prenumele! Dar ce treabă am eu cu ălea, că eu sunt doar Dan Cristian. Tu pricepi? Eu nu sunt buletinul ăla. Rădăcina răului este numele tău. Numele tău este o corporaţie. Nu este numele tău real. Ăsta este faimosul certificat al nostru de naştere, care este de fapt certificat de deces”, spunea milionarul în martie 2018.

A trecut toate testele psihologice

Pe Internet, Cămârzan se autointitula Dumnezeu. Avea un canal pe Youtube, unde vorbea despre religie, geneză şi sensul vieţii. A trecut cu brio prin toate testările psihologice şi psihiatrice. Surse din anchetă spun că era consumator de droguri de mulţi ani.

”Marijuana! Marijuana! Atenţie la această plantă. Zero grade permisivitate la marijuana! Decizia lui Dumnezeu!”, declara Dan Cămârzan într-un clip video.

Din cauza ieşirilor violente, s-a ales cu mai multe dosare penale. Anul trecut, fosta lui soţie a obţinut un ordin de protecţie împotriva lui, după câteva luni în care a fost terorizată. Milionarul nu a mai avut voie să se apropie de femeie mai mult de 150 de metri şi nici să-i rostească numele pe reţelele de socializare. Tot atunci, a fost obligat să meargă la şedinte de consiliere psihologică pentru şase luni.

La 44 de ani, Dan Cămârzan este unul dintre milionarii României. S-a îmbogăţit din afaceri imobiliare, iar în 2010, a intrat în topul Forbes, cu o avere estimată la 29 de milioane de euro.

”Sub orice critică vorbea cu mama lui”

Omul de afaceri a ridicat două ansambluri rezidențiale în Brașov. Iar al treilea a întrat în faliment și nu a mai fost dus la bun sfârșit. În anul 2009 a plecat din tara, iar atunci când s-a întors era de nerecunoscut.

”Era un om nebun din punctul meu de vedere. Adică acum ţipa, acum vorbea frumos, apoi iar urla. Sub orice critică vorbea cu mama lui”, susține un fost angajat.

30 de zile de arest preventiv

Afaceristul obişnuia să meargă în Mamaia cu elicopterul. În staţiune, el şi prietenii lui circulau într-o caravană de Lamborghini. Iar în cluburi, bea numai şamapanie de 15 mii de euro sticla.

Dan Cămârzan a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor. Anchetatorii au cerut, din nou, o expertiză psihiatrică, şi analize care să arate dacă era sub influenţa drogurilor în momentul crimei.