În numai 24 de ore, poliţiştii au aplicat peste 8.000 de amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Câteva mii dintre aceste amenzi au fost date şoferilor prinşi fără centura de siguranţă.

Reprezentanţii Poliţiei Române au continuat seria 'poveştilor cu morală' de pe Facebook, iar astăzi au prezentat un episod care se referă la purtarea centurii de siguranţă.

Articolul continua dupa recomandari

"În cazul unui impact petrecut la 50 km/h, un copil de 25 kg este proiectat în faţă cu o tonă forţă și este imposibil că puterea musculară a braţelor unui adult să-l ţină în siguranţă. De aceea, copiii trebuie protejaţi cu ajutorul dispozitivelor de retenţie adecvate vârstei, greutăţii şi înălţimii lor (scaune pentru copii).

Șoferul nostru credea că mașina lui modernă, cu multe airbag-uri, îl protejează suficient. Ce nu știa el, este că acestea sunt eficiente numai în condiţiile folosirii centurii de siguranţă, în lipsa acesteia putând genera leziuni grave din cauza impactului direct.

Utilizarea centurii te poate salva de la necazuri mult mai mari decât plata unei amenzi.

Alege să porți centura, colega noastră o poartă de fiecare dată!", se arată în postarea Poliţiei Române.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 119 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost reținute 433 de permise de conducere și au fost retrase 185 de certificate de înmatriculare.