Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, lansează o nouă ipoteză în cazul crimei din Botoşani. 

Petronela Mihalachi, de 18 ani, a fost ucisă cu 32 de lovituri de cuţit într-o pădure de la marginea oraşului Botoşani. Principalul suspect, Bogdan Ionel, un elev de 16 ani, şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat pentru 30 de zile.

Articolul continua dupa recomandari

Crima din Botoşani a stârnit un val imens de furie împotriva adolescentului criminal. Iar o parte din această furie s-a îndreptat şi împotriva iubitei acestuia, Mihaela. 

Vezi 5 imagini în Galerie

  • Mister desluşit în crima de la Botoşani! Anchetatorii au aflat de ce avea Bogdan cuţitul la el înainte s-o ucidă pe Petronela (Video)

Imediat după ce iubitul ei a recunoscut crima, fata a fost dusă la Spitalul Judeţean Botoşani, secţia de Neuropsihiatrie, fiind păzită non-stop pentru a nu comite vreun gest extrem.

Ieri, Petronela a fost condusă pe ultimul drum de sute de oameni. A fost o mare de lacrimi la Ştefăneşti, acolo unde tânăra de 18 ani s-a născut şi a crescut.

Au rămas însă controverse şi nenumărate întrebări fără răspuns. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Un celebru detectiv criminalist român a încercat să facă lumină în acest caz.

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a analizat profilul de Facebook al lui Bogdan Ionel, dar şi comentariile și pozele postate de apropiații săi și ai Mihaelei.

"M-am uitat pe profilul lui de Facebook și arată un copil bulversat, nu prea sigur pe el, dar cu o iubire pătimașă pentru prietena lui. O parte din citate (n.r. descrierele pe care B.I. le punea la fotografiile postate pe Facebook) sunt destul de controversate.

De fiecare dată, el afișează aerul îndrăgostitului de prietena lui, Mihaela. Greu găsești o explicație a unui act criminal petrecut într-o pădure", a declarat comisarul-șef pentru DC News.

Mihai Untaru a scos în evidenţă un detaliu care nu e prezent în spațiul public.

"Bănuiala că ea e autoarea, pe care toate comentariile din ultima perioadă o acuză, ba mai mult, chiar și o fostă colegă a ei face o asemenea afirmație, arată o altă față a cazului", spune Untaru.

Potrivit specialistului, tânărul "ar face orice" pentru prietena lui.

Vezi 5 imagini în Galerie

"Lejeritatea și calmul cu care el ar fi părăsit locul faptei, faptul că nu s-a speriat, că au fost totuși 30 de lovituri de cuțit, nu prea se justifică. Ar fi o explicație în care crima nu ar fi fost făcută de el, dar el ar fi cel care, foarte lucid, și-ar asuma responsabilitatea.

Am văzut niște fotografii care ar vrea să arate o situație certă. El cu prietena lui și-ar fi făcut fotografii după ce a fost omorâtă Petronela. El, pentru prietena lui, chiar ar face orice", explică Untaru.

Lui Untaru i se pare ciudat faptul că Bogdan nu şi-a şters contul de Facebook, aşa cum a făcut prietena lui, şi spune că băiatul "nu are profil de criminal".

Vezi 5 imagini în Galerie

"Ideea de a face o ședință foto în pădure cu un cuțit la tine... În asemenea situații, se reține că actul ar fi fost premeditat. Chiar nu ai nevoie de un cuțit în pădure ca să faci niște ședințe foto. Trebuia să ai baterii la tine, card, dar, în niciun caz cuțit.

Prietena lui are foarte multe lucruri de lămurit în fața cercetării penale. Au fost prieteni, ca probabil știindu-le parolele, chiar au oferit imagini care merită studiate. Oricum ar fi, el e un tip foarte calm și decis în ceea ce face, care manifestă o formă extremă de dragoste pentru această fată, care nu ar fi exclus să aibă legătură cu evenimentul", a mai precizat Mihai Untaru.

Detectivul este de părere că omorul, extrem de violent, nu putea fi provocat de o jignire. În plus, reacţia băiatului după ce a comis teribila faptă ridică mari semne de întrebare.

"Mi s-a părut foarte ciudată duritatea evenimentului care nu putea fi provocat de afirmația lui că i-ar fi jignit prietena și asta ar fi dus la valul de ură transformat în 30 de lovituri de cuțit, val de ură contrar momentului de după în care lejer a chemat un taxi, s-a dus acasă, a așteptat poliția. Dacă a fost atât de calm, de ce nu s-a dus direct la poliție? Sunt semne de întrebare. 

El n-a intrat în stare de colaps, nici de stres. Și-a lăsat contul deschis, unde unii îl înjură, alții îl amenință. Își asumă foarte mult copilul acesta. Ce ridică semne de întrebare este prietenia cu această fată. Nu știu dacă posesivitatea lui s-a transformat în ură sau într-un act paternal de acoperire a faptei ei și atunci, nu el s-ar putea să fie autorul, ci ea", a concluzionat Mihai Untaru.

Reamintim că Petronela Mihalachi a fost găsit moartă, miercuri seară, într-un pădure din Botoşani, fiind ucisă cu 32 de lovituri de cuţit de Bogdan Ionel, elev în vârstă de 16 ani.

Băiatul şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat pentru 30 de zile.