De aproape două zile, Mihai Constantinescu este în comă, la spitalul Floreasca din Capitală. După ce a fost internat, inima i s-a oprit de două ori, dar medicii au reuşit să-l readucă la viaţă. Artistul care a încântat generaţii întregi cu şlagărele lui are acum nevoie ca publicul să-i întoarcă dragostea şi să se roage pentru el. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de salvare, dar colegii de scenă au încredere că Mihai Constantinescu va lupta pentru viaţa sa.

O ambulanţă l-a adus pe artist, acum două zile, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Soţia lui a observat că nu mai respira şi a chemat medicii acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Constantinescu a fost 10 minute în stop cardio-respirator. Inima i-a pornit după minute bune de resuscitare. La spital a suferit al doilea stop cardio-respirator şi a intrat în comă.

Artistul a fost echilibrat, dar episoadele repetate de "stop cardiac" fac ca starea lui să fie fragilă.

Are probleme cu inima de un deceniu

De 11 ani, cântăreţul are probleme cardiace. În 2009, a suferit o intervenţie la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, iar în 2017 a fost operat din nou.

I-a fost pus diagnosticul de stenoză aortică. O îngustare a valvei aortice îi bloca fluxul de sânge, de la inimă spre corp. Artistul a mărturist într-un interviu că, în momentele de cumpănă, mintea a fost mai puternică decât trupul.

Cred că nu sunt normal, am o forță, o putere, o dragoste să muncesc de nu poti sa crezi si asta mă motivează enorm! - Mihai Constantinescu

Probleme cu sănătatea, însă, a mai avut şi înainte de cele două operaţii pe cord.

Mihai Constantinescu, idolul a generații întregi

A declarat de multe ori că îşi doreşte să adune într-un album atât şlagărele, cât şi piesele care n-au fost auzite până acum, nici în spectacole, nici la posturile de radio.

Mihai Constantinescu a cucerit publicul prin simplitate şi naturaleţe. Muzica e singura lui avere. În viaţa de dincolo de scenă, s-a căsătorit de două ori, a iubit, a fost iubit şi a numărat regrete.

Zâmbetul l-a salvat din orice cumpănă. Artiştii se roagă acum ca medicii să facă pentru el o minune.