9 români au murit într-un teribil accident, pe o şosea din Ungaria. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip. Tragedia s-a produs Cegledbercelnel, în centrul ţării. Şoferul camionului a fost rănit.

Actualizare: Presa maghiară anunţă un nou bilanţ al tragediei, care a fost confirmat ulterior și de MAE. Sunt 9 români morţi, au transmis autorităţile maghiare. Victimele sunt 7 bărbaţi şi 2 femei.

Articolul continua dupa recomandari

Șoferul microbuzului era live pe Facebook

O înregistrare video filmată chiar de şoferul microbuzului arată chiar momentul impactului. Ultuitor, şoferul microbuzului transmitea live pe Facebook. Vă avertizăm, sunt imagini cu un puternic impact emoţional.

Video: Șoferul microbuzului românesc a filmat live momentul accidentului | Sursa: Facebook

La locul tragediei au fost surprinse imagini dramatice. Un şofer român este unul dintre primii oameni care au ajuns în zona accidentului imediat după impact.

Românul a filmat o înregistrare video tulburătoare. Trupurile românilor zăceau în microbuzul complet distrus de impactul cu camionul. Vă avertizăm, sunt imagini cu un puternic impact emoţional.

Video: Un șofer român a filmat primele momente după accident | Sursa: Facebook

Presa ungară, de asemenea, a publicat câteva fotografii de la tragedie, preluate de la poliția maghiară.

Vezi 8 imagini în Galerie

Foto: Echipele de intervemție au scos bagajele românilor din microbuz | Sursa: police.hu

Vezi 8 imagini în Galerie

Foto: Echipele de intervenție desfac caroseria microbuzului pentru a scoate victimele | Sursa: police.hu

Vezi 8 imagini în Galerie

Foto Prima fotografie de la locul accidentului făcută de un șofer de TIR român | Sursa: Facebook

Victimele sunt originare din 2 sate din Mureș

Într-un comunicat, Ministerul de Externe a confirmat că toţi cei morţi sunt români. Victimele ar fi originare din două sate din județul Mureș, Deaj și Agrișteu. Șoferul era tatăl a doi copii. Alți 2 pasageri erau părinții a 5, respectiv 7 copii.

Microbuzul, de altfel, avea număr de înmatriculare de Mureş. Şoferul camionului de care s-a zdrobit maşina românilor a fost rănit în impact.

Victimele, greu de recuperat din cauza gradului de distrugere a microbuzului

Autoritățile ungare au confirmat la scurt timp după accident că un microbuz și un camion încărcat cu nisip s-au ciocnit pe Drumul Național 4 din Ungaria, lângă Cegledbercel, la kilometrul 59. Importante forțe de salvare au fost trimise în zonă.

Vezi 8 imagini în Galerie

Hartă: Accidentul s-a produs lângă Cegledbercel, în centrul Ungariei | Sursa: Google Maps

Impactul a fost deosebit de violent. Potrivit 24.hu, echipele de descarcerare au fost nevoite să taie spatele microbuzului românesc pentru a putea scoate victimele. Partea din faţă era complet distrusă.

"Este un microbuz cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, care a fost lovit. Microbuzul este atît de distrus, încât nu pot confirma câte persoane şi-au pierdut viaţa. Acum echipele de intervenţie desfac caroseria. Victimele sunt identificate", a afirmat, la doar câteva minute după impact, Tamas Andras, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Districtul Pecs.

Din cauza gradului de distrugere a mașinii, se pare că echipele de descarcerare maghiare nu au putut nici măcar să afle imediat numărul victimelor. Inițial, informația oficială anunța că au fost 7 morți, însă, abia după alte zeci de minute, a venit bilanțul final, de 9 morți, după ce cei de la descarcerare au reușit să desfacă în totalitate și să cerceteze mașina.

Microbuz românesc implicat într-un accident cu 7 morți, pe o șosea din UngariaVezi 8 imagini în Galerie

Foto: Poliția maghiară a izolat zona accidentului și a oprit circulația | Sursa: blikk.hu

Peste 10 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar corespondentul presei locale a transmis că nu este permis accesul nimănui la mai puţin de cinci kilometri de la locul accidentului.

Vezi 8 imagini în Galerie

Foto: Mașina Ambasadei României la locul accidentului | Sursa: blikk.hu

Ziarul blikk.hu a publicat şi o fotografie cu o maşină aparţinând Ambasadei României la Budapesta, care a sosit la locul accidentului, pentru a constata situaţia.

În urma accidentului, traficul pe Drumul Naţional 4 din Ungaria a fost complet oprit, pentru ca echipele de salvare să intervină.