Încă o tragedie cu un microbuz ticsit cu pasageri. Doi oameni au murit, alţi 20 au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat miercuri dimineaţă, în judeţul Constanţa. Călătorii au fost aruncaţi unii peste alţii, iar doi dintre ei au fost prinşi sub vehicul. O elevă de liceu, dar şi un alt bărbat care făcea naveta nu au avut nicio şansă. 

Ora 9 dimineaţa. Microbuzul pleacă din localitatea Negru Vodă şi se îndreaptă, ca de obicei, spre Constanţa. Cei mai mulţi dintre pasageri sunt elevi de liceu, care fac naveta. Pe un o şosea umedă, învăluită în ceaţă, şoferul pierde controlul volanului, iar autovehiculul se răstoarnă pe câmp.  Doi dintre călători, o fată de doar 17 ani şi un bărbat de 37 de ani, au fost aruncaţi prin geam şi prinşi sub microbuz. N-au mai avut nicio şansă. 

Articolul continua dupa recomandari

Anamaria Stoica, purtător de cuvant ISU Constanța: La fața locului au fost direcționate 8 ambulante, 4 echipaje SMURD si 4 echipaje ale SAJ, o autospeciala de descarcerare, una de transport victime multiple si una de stingere.

20 de călători au fost duşi la spital cu multiple traumatisme. Şoferul, care a scăpat doar cu zgârieturi, avea autorizaţie pentru transport persoane, însă riscă să fie sancţionat pentru că luase prea mulţi pasageri. În microbuz erau 26 de oameni, cu 6 peste locurile disponibile.

Unele porţiuni de drum ar fi fost acoperite şi de polei, spun şoferii martori ai accidentului. 

”N-au dat ăștia cu nimic pe drum”, exclamă un martor.

Şoferul ar putea fi cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.