Aproape 20 de oameni au trecut prin momente de groază, după ce au fost implicaţi într-un grav accident rutier, în Bacău. Un microbuz plin cu călători s-a izbit de un autoturism şi apoi s-a răsturnat. Pasagerii au reuşit să iasă afară înainte să sosească salvatorii. Impactul a fost însă atât de puternic, încât 16 persoane au fost rănite. Victimele au fost transportate la spital. Din fericire, nu sunt în stare gravă.

Şoferul microbuzului nu i-ar fi acordat prioritate unei maşini care circula regulamentar. S-a întâmplat într-un sens giratoriu din centrul oraşului. Impactul a fost violent.

Articolul continua dupa recomandari

Martorii povestesc că şi şoferul maşinii mici ar fi circulat cu pedala de acceleraţie la maximum. Aşa se explică scenele ce au urmat: microbuzul plin cu pasageri s-a răsturnat, iar autoturismul, în care se aflau cinci oameni, s-a oprit într-un gard de protecţie. Medicii au fost chemaţi imediat în ajutor.

”S-a spart geamul, trapa şi au început oamenii să iasă. I-am ajutat. Erau nişte femei rănite, le-am ajutat să iasă. Nu am văzut şoferii. Am înţeles că erau în stare gravă. Restul aveau mici zgârieturi, mici lovituri. O doamna zicea ceva de coaste rupte”, povestește un martor.

În total, 19 oameni şi-au văzut moartea cu ochii. Toţi au fost răniţi, iar 16 dintre ei au fost transportaţi la spital.

Cristian Goroneanu, medic SAJ Bacău: Din fericire, toate persoanele erau conştiente, cu traumatisme minore, prognosticul fiind la toate persoanele favorabile.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească cum s-a produs accidentul.