Medicul care l-a anesteziat pe copilul de 4 ani mort după ce a intrat în comă, la dentist, cercetat pentru ucidere din cuplă. Băieţelul s-a stins miercuri seara, la spitalul Grigore Alexandrescu, după ce luni după-amiază a fost anesteziat general pentru o procedură stomatologică şi nu s-a mai trezit din anestezie.

Poliția a schimbat încadrarea juridică după ce copilul de 4 ani a murit şi face cercetări pentru ucidere din culpă, scrie ziarul Argeşul. Medicul anestezist care a efectuat anestezia generală a copilului de 4 ani şi 8 luni, doctorul Adrian Dinescu, a fost suspendat din funcţie şi e principalul cercetat în ancheta poliţiştilor.

Articolul continua dupa recomandari

Clinica în care a avut loc tragedia a fost închisă pe perioadă nedeterminată până la reautorizare, iar anestezistul a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor și este cercetat pentru ucidere din culpă.

"Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat. Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp. La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de tahicardie severă, asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență pentru investigații suplimentare.", declara medicul Adrian Dinescu, anestezistul care a efectuat procedura la clinica stomatologică.

Clinica unde s-a produs nenorocirea nu avea autorizaţie pentru anestezii generale, dar efectua astfel de proceduri medicale cu acordul părinţilor. 

Băieţelul de 4 ani şi 8 luni a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu luni seara, iar miercuri, în prezenţa părinţilor, a fost efectuată electroencefalograma, care a arătat lipsa activităţii cerebrale. Organele interne i-au cedat, iar miercuri după-amiază inima a încetat să îi mai bată.