Situație dramatică la Spitalul Judeţean Suceva, după ce 72 de cadre medicale au fost confiramte cu coronavirus. În această dimineață, zeci de medici și aststente au luat cu asalt unitatea spitalicească, pentru a fi testați.

Este haos la cel mai mare spital din Suceava, acolo unde 72 de medici au fost confirmați cu noul coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Astăzi, zeci de medici și asistente au fost chemați de acasă, pentru a fi testați. Oamenii au umplut, în această dimineață, curtea spitalului.

Medicii și asistentele spitalului din Suceava au fost chemați de acasă pentru a fi testațiVezi 5 imagini în Galerie

Cadrele medicale s-au îmbulzit în curtea spitaluluiVezi 5 imagini în Galerie

Oamenilor așteaptă la coadă să le vină rândulVezi 5 imagini în Galerie

Dosar penal in rem, după ce la Spitalul Judeţean Suceva zeci de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

Procurorii suceveni au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase, iar 72 de cadre medicale aui fost confirmate cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorii au examinat mai multe articole din data de 23 martie, publicate în mediul online şi s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

“Totodată, din conţinutul publicaţiilor online a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23 martie, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii celor două infracţiuni. 

“Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele”, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.