Chirurgul care şi-a atacat un coleg cu bisturiul, în sala de operaţii, a murit chiar în ziua în care şi-a primit sentinţa. Ar fi făcut infarct, imediat după ce a aflat că a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor. Chiar fiul său l-a găsit prăbuşit în casa lui din Vâlcea.

Dosarul de tentativă de omor a fost deschis la începutul anului 2016. Când medicul chirurg Constantin Ploscaru şi-a atacat un coleg de breaslă cu bisturiul, în sala de operaţie. Poliţiştii l-au prins şi l-au percheziţionat chiar în curtea spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Articolul continua dupa recomandari

Aproape trei ani a durat procesul. Între timp, o comisie de disciplină a decis desfacerea contractului de muncă al medicului. Iar ieri, acesta şi-a primit sentinţa: trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. La câteva ore de la decizie, bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort în casa din comuna Berislăveşti.

Suferise un infarct, au stabilit medicii. Lângă trupul neînsufleţit, au găsit medicamentele pe care chirurgul le lua pentru insuficienţă cardiacă.