Scandal la Spitalul de Urgenţă din Ploiești. Familia unei bătrâne de 82 de ani, care a ajuns la Urgenţă în stare gravă, acuză medicul de gardă că ar fi bruscat-o pe femeie în timpul consultaţiei.

Mai mult, rudele spun că au fost minţite că pacienta ar fi bine şi se va recupera, iar, în acest timp, starea de sănătate a femeii s-a înrăutăţit.

Articolul continua dupa recomandari

Conducerea spitalului are însă o cu totul altă variantă.

Fiica bătrânei spune că, acum, mama ei ar fi în agonie pe un pat din secţia de neurologie. Femeia a ajuns la spital cu ambulanţa, de la centrul de bătrâni din comuna Fântânele, unde era internată.

Făcuse o criză de epilepsie. Rudele acuză că, la consultul de la unitatea de primiri urgenţe, medicul neurolog s-ar fi purtat urât cu bătrâna.

Reprezentanţii spitalului susţin însă altceva: examenul medical s-a făcut conform protocolului, iar ulterior, tratamentul a fost corespunzător stării de sănătate a pacientei.

'Pacienta a fost consultată de primul medic neurolog, medicul de gardă, aflându-se în această stare critică, de comă, de după criza convulsivă, examen care a vizat stimulii verbali, stimulii nervoşi, ceea ce pt aparţinători, probabil că a fost ceva inedit', a declarat Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ploieşti.

Familia susţine şi că nu a fost ţinută la curent cu starea bătrânei, care s-ar simţi mult mai rău decât spun medicii.

Rudele au cerut inclusiv transferul la un spital din capitală. Dar medicii au refuzat, pe motiv că şi la Ploieşti este tratată corespunzător. Acum, vor să facă plângere penală pe numele doctorului care ar fi bruscat-o pe bătrână.