O tânără, medic rezident la Spitalul Judeţean din Oradea, este acuzată că şi-a ucis copilul nou-născut, apoi a ascuns crima timp de patru ani. Colegii şi prietenii spun că nici măcar nu au bănuit că urma să devină mamă. Abia acum, când medicul şi-a schimbat actele după căsătorie, anchetatorii şi-au dat seama că fetiţa ei nu mai trăieşte. Chiar mama le-a arătat unde a îngropat-o.

În urmă cu patru ani, tânăra care abia începuse rezidenţiatul în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean din Oradea, năştea un copil perfect sănătos la maternitatea din oraş. Bebeluşul a fost luat în evidenţe şi a primit şi un certificat de naştere. Însă nimeni dintre apropiaţii ei nu a ştiut că a devenit mamă.  

Articolul continua dupa recomandari

Nicolae Lupo, unchiul rezidentei: Ceva a fost la mijloc. Cel cu care a avut o relaţie nu l-o fi vrut. Nimeni nu şi-a dat seama. Nici părinţii. Măcar dacă întreba pe cineva

Surse din anchetă spun că femeia ar fi fost internată aproape o săptămână în maternitate, apoi s-a întors la serviciu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Lucia Daina, director medical Spitalul Judeţean Oradea: Dânsa a recunoscut că s-a semnat retroactiv în condică pe o perioadă de câteva zile. Noi am aflat la sfârşitul săptămânii trecute când ni s-au cerut date referitoare la activitatea desfăşurată în perioada noiembrie-decembrie 2015 şi pe cealaltă parte ni se solicitau date medicale referitoare la mamă şi copil născut în noiembrie 2015 

Nimeni nu i-a mai văzut însă copilul de atunci. O fetiţă care ar fi trăit doar câteva săptămâni, spun procurorii. 

"În data de 17 decembrie 2015, în timp ce se afla la locuinţa sa din Oradea, suspecta a ucis-o pe fiica sa, după care, în 19 decembrie 2015, a transportat cadavrul acesteia şi l-a îngropat în curtea unui imobil din Auşeu, judeţul Bihor, fără să relateze cuiva despre această faptă", este mesajul transmis de procurori.

O crimă care a rămas ascunsă patru ani, spun anchetatorii. Şi care n-ar fi ieşit la iveală nici acum, dacă femeia, ajunsă acum în anul cinci de rezidenţiat, nu ar fi mers să-şi schimbe actele, în această vară. 

S-a căsătorit cu un medic kinetoterapeut, iar când a mers la Evidenţa Populaţiei, i-a fost cerut certificatul de naştere al copilului. Femeia a negat vehement că ar fi mamă şi a spus că la mijloc este o eroare. 

Funcţionarii au făcut verificări şi au alertat procurorii. Suspecta le-a arătat până la urmă unde şi-a ascuns fetiţa moartă. 

Camelia Buhar, şef Serviciu Medico-Legal Bihor: S-au descoperit fragmente de oase care aparţin unui copil cu vârsta de până într-o lună. Am făcut inventarierea oaselor, le-am sigiliat şi le-am trimis spre examinare antropologică la INML Bucureşti 

Mircea Ursuţa, avocatul rezidentei: Este acuzată pentru infracţiunea de omor într-o formă calificată. E mai grav că e membru al familiei 

Uluitor este că rezidenta şi-a continuat activitatea la spital chiar şi după ce a ieşit la iveală povestea macabră. 

Singura măsură luata impotriva tinerei este faptul că nu mai are voie să intre în sala de operație. Am încercat sa vorbim astăzi cu ea însă de miercuri este în concediu!

Dacă va fi găsită vinovată pentru uciderea fetiţei sale nou-născute, rezidenta riscă 25 ani de închisoare.