Un medic ginecolog din Dâmboviţa a fost prins în flagrant luând mită de la o femeie gravidă care urma să nască. El a cerut iniţiat suma de 1750 lei, însă s-a mulţumit şi cu 1400 de lei, moment în care procurorii care au organizat flagrantul au intrat în cabinet peste el.

Procurorii de la Parchetul Județean Dâmbovița au emis pe numele medicului ginecoog Gheroghe Popescu o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Acesta și-a petrecut noaptea în arestul poliției, iar astăzi, în jurul prânzului va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Articolul continua dupa recomandari

Medic ginecolog din Dâmboviţa, prins când lua şpagă pentru o naştere

Surse din cadrul anchetei ne-au mărturisit că medicul ginecolog ar fi pretins suma de 1750 lei de la o gravidă care urma să intre în sala de nașteri. Femeia este la a doua naștere în Spitalul Județean Târgoviște, dar de această dată a decis să-l denunțe pe medic.

Procurorii au organizat imediat flagrantul, iar un membru din familiei pacinetei i-a înmânat medicului suma de 1400 lei, bani marcați de procurori.

După ce a luat banii, în secția de Ginecologie au descins ofițerii DGA și procurorii, care l-au reținut imediat pe medic. Se pare că acesta și-a recunoscut vina la audieri, probele deținute de procurori fiind concludente.

Medicul era pensionar și lucra cu contract de servicii.