În plin scandal cu falși doctori, grav este că avem şi medici adevăraţi care se joacă uneori cu vieţile. Doctorul de familie din Călăraşi care şi-a pus asistentul să consulte pacienţi în locul lui a fost amendat marți. Medicul semna şi ştampila în alb reţetarul, pe care înlocuitorul său îl completa apoi singur. Totuşi, doctorul a negat chiar şi dovezile filmate de o echipă Observator. 

Doctorul Georgescu este specialist în medicina de familie. L-am căutat şi luni, când în acelaşi cabinet din Valea Argovei, din Călăraşi, ne-a consultat, în locul lui, un simplu asistent. Tot el ne-a şi eliberat o reţetă, cu parafa lăsată de medicul Georgescu. 

Articolul continua dupa recomandari

Marți, medicul a venit în cabinet. Are şi o explicaţie pentru faptul că altcineva eliberează reţete în locul lui, cu parafa care îi poartă numele.

LAURENȚIU GEORGESCU, medic: Toate reţetele pentru medicamente care se pot cumpăra de la farmacie, fără prescripţie medicală, le am deja ştampilate şi parafate. Această parafă este pusă de mine pe reţetele simple.

Mai exact, doctorul ne spune că reţetarul din cabinet a fost semnat şi ştampilat dinainte, în alb. Aşa că asistentul medical îl poate completa fără ca nimeni să-l verifice. Doctorul nu-şi dă seama că inclusiv explicaţia este în afara legii. Iar pentru asta, reprezentantii casei de asigurari l-au sancționat.

MIRELA BĂLAN, purtător de cuvânt CAS Călărași: Prin diminuarea cu 5% a valorii medii garantate a unui punct "per capita" pentru luna februarie şi măsuri în vederea evitării folosirii oricărui document medical de alte persoane decât Dr. Georgescu Laurenţiu.

Despre Laurenţiu Georgescu, oamenii din comună spun că nu a mai păşit prin cabinet de câţiva ani buni.

"Nu l-am mai văzut de mult timp, cam de vreo 2 ani de zile", spune un localnic.

Medicul nu cedează nici atunci când este pus în faţa dovezilor.

(Reporter): Dumnealui (asistentul medical),ieri, la 10 dimineaţa, era pe acest scaun.

(Medic): Ok, se poate să fi fost cât eram eu ieşit. Au mai intrat nişte pacienţi, cărora le-a dat medicamente şi sfaturi medicale. Nu cred că este adevărat, doamnă!

(Reporter): Am înregistrările!

(Medic): Florin, din amabilitate excesivă, a vrut să vă ajute şi să vă spună ce să înghiţiţi. 

COSTEL BOITAN, Primarul din Valea Argovei: O ne adresam Colegiului Medicilor si o sa vedem ce masuri se pot lua in acest caz. Sper sa o lamurim cumva cu ajutorul colegiului medical.

Până acum, niciun pacient nu a depus o plângere împotriva medicului care şi-ar fi pus asistentul să îi ţină locul.