Românilor le place din ce în ce mai mult să mănânce nesănătos. Scuza este simplă, nu avem timp pentru un meniu corect zi de zi. Aşa am ajuns cu jumătate dintre copii mai graşi decât ar trebui şi cu 20 la sută dintre români obezi.

Atenţionarea este serioasă şi vine chiar de la un profesor american, participant la celebrul documentar Eating you Alive: bolile cardiovasculare şi cancerul pândesc în fiecare zi.

Articolul continua dupa recomandari

Michael Hollie, imunolog:

În cele mai multe dimineţi mănânc ovăz, fructe de pădure fără unt, fără margarină, astea sunt uleiuri nesănătoase. Prânzul este bazat pe fasole şi apoi prefer legumele verzi ca brocoli, conopida, rucola. Fără carne, produsele animale nu sunt bune pentru noi!

Profesorul american a renunţat la carne de douăzeci şi cinci de ani, iar de opt ani a adoptat un meniu bazat doar pe legume, fructe şi alimente neprocesate. Aflat pentru prima oară în ţara noastră, vrea să îi înveţe pe români să aibă un regim alimentar corect, ca să evite, mai ales, bolile cardiovasculare. Aproape 90% dintre vizitele la medic sunt cauzate de modul de viaţă şi de regimul alimentar. După cum a arătat şi o campanie Observator. 

Dăm mai degrabă banii pe medicamente, decât pe o mâncare sănătoasă, gătită în casă. 

Michael Hollie, imunolog:
Gătiţi ceva, puneţi ceva în cutie şi când e timpul prânzului, le ai la tine. Când ai o viaţă foarte ocupată, când munceşti continuu, trebuie să fim atenţi la ce mâncăm în fiecare zi, e cea mai importantă decizie pe care o iei. Ce pui în gură, asta îţi poate afecta sănătatea!

Şi la capitolul băuturi procedăm la fel. Unii încearcă să evite sucurile acidulate, dar specialiştii ne atenţionează că niciuna dintre băuturile de pe rafturile magazinelor nu este sănătoasă.

Michael Hollie, imunolog:
Noi mâncăm ca să trăim! Dacă trăim ca să mâncăm, dacă ne gandim ce e următorul aliment pe care-l băgăm în gură, va interveni dependenţa.