Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un renumit medic ginecolog este bănuit că falsifica fişele pacienţilor pentru a deconta sume mari de la Casa de Asigurari de Sănătate. În cazul avorturilor, de exemplu, medicul schimba diagnosticul în fişe, spun anchetatorii, pentru a creşte sumele decontate. Acelaşi medic ar fi vizat şi într-un alt dosar, după ce ar fi făcut o întrerupere ilegală de sarcină unei adolescente.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au ridicat documente medicale din câteva cabinete ale Secţiei Obstretică-Ginecologie de la Spitalului Judeţean Ilfov. Un renumit medic ginecolog este bănuit că a falsificat fişele medicale ale pacientelor şi a schimbat diagnostice pentru a putea deconta mai mulţi bani de la Casa de Sănătate, pe care şi i-a însuşit, împreună cu echipa care i-ar fi fost complice.

Articolul continua dupa recomandari

Comunicat Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti - "Angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurări de sănătate, sumele de bani rezultate fiind însuşite de persoanele bănuite."

Managerul spitalului este surprins de acuzaţiile care le sunt aduse angajaţilor săi. Surse judiciare spun că acelaşi medic primar bănuit de decontări false ar fi vizat într-un alt dosar, după ce i-ar fi făcut unei adolescente de 16 ani o întrerupere de sarcină.

CĂLIN MIRCEA LAZEA, managerul Spitalului Judeţean Ilfov - Nu știam pentru că nu mi s-a adus la cunostinţă, abia azi am aflat!

Medicul ar fi făcut avorturi ilegale

Ancheta a pornit după ce Poliţişti de la Secţia de Investigaţii Criminale Bucureşti s-au sesizat din oficiu privind decontările false. În schimbul câtorva sute de lei, medicul ar fi făcut avorturi pe bandă rulantă, dar în actele medicale motiva că a fost necesară intervenţia chirurgicală din cauza unor complicaţii.

Astfel, creşteau cheltuielile spitalului cu internarea şi tratamentul fictiv, spun anchetatorii. La audieri se află în aceste momente medicul, dar şi un funcţionar de la Registratură.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care cercetează acum un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual. Aceeaşi secţie a Spitalului Judeţean Ilfov s-a aflat la începutul anului într-un alt scandal. Raluca Bîrsan ar fi intrat, ani la rând, în sala de operaţii, folosind o diplomă falsă. Între timp, a fost dată afară din spital.