Cazul bizar al unui stomatolog intră în atenţia autorităţilor. Un doctor din Bucureşti, cu drept de practică, este acuzat de un pacient că face intervenţii medicale, deşi abia îşi poate coordona mâinile.

Avocatul unui pacient anunţă că face plângere pentru malpraxis. Spune că stomatologul i-ar fi distrus dantura tocmai pentru că nu poate să-şi stăpânească mişcările corpului.

Articolul continua dupa recomandari

Este vizibil, doctorul îşi controlează cu greu mişcările. Mâinile îi tremură iar din când în când face mişcări bruşte. 

Reporter: Dumneavostră aţi putea face un implant, dacă este nevoie?

Medic: Douăzeci, nu unul. Câte doriţi. Nu este problemă.

Un pacient susţine că doctorul a greşit lucrarea dentară. Povesteste ca la scurt timp după implanturile făcute, au apărut problemele.

Victimă: Mi-a scos toţii dinţii pe care i-am mai avut în partea de sus. Şi mi-a făcut opt implanturi. A doua zi ne-am dus înapoi la cabinetul stomatologic. Mi-a scos toţi dinţii din partea de jos. Cam la o lună de zile a căzut primul implant. După o perioadă foarte scurtă mi-au căzut şi următorii doi, de aici din faţă. Deci opt implanturi mi-au căzut. În momentul în care eram pe scaun, el făcându-mi implanturile.

Medicul stomatolog încearcă cu greu să îşi stăpânească reacţiile corpului, atunci când îi cerem un punct de vedere.

Medic: Nu a respectat ce i-am spus eu, indicaţiile medicale.

Reporter: Ce indicaţii medicale nu a respectat?

Medic: Trebuia să ia un tratament de calciu, având deficit serios de os.

Doctorul stomatolog este acreditat şi poate profesa, spun cei din Colegiul Medicilor. Legea din România nu prevede însa ca acesta să depună periodic acte privind starea de sănătate.

Până acum reprezentanţii colegiului medicilor dentişti nu ne-au oferit şi un punct de vedere oficial, dar promit că vor analiza acest caz. Transmit că, dacă vor considera necesar, îi vor cere doctorului să facă o nouă evaluare medicală a stării sale de sănătate.