Mecanicul care a plecat cu metroul târând un om pe peron, în staţia 1 Mai, are 23 de ani şi lucrează la Metrorex de mai bine de 3 ani. El nu a observat că nu bărbat atârna efectiv în afara garniturii, cu piciorul prins înăuntru, la ultima uşă.

Un bărbat a fost târât de-a lungul întregului peron în staţia de metrou 1 Mai, după ce şi-a prins piciorul în uşă, el rămânând în afara trenului, care a plecat din staţie. La capătul peronului bărbatul a fos tlovit violent de oglinda montată acolo, apoi dus în tunel.

Articolul continua dupa recomandari

"Pasagerii din tren au apăsat butonul de alarmă, echipa de conducere a trenului acţionând sistemul de frânare de urgenţă.", a transmis Metrorex. Numai că, se pare, mecanicul, Marius J., nu a reacţionat rapid şi nici nu a observat singur incidentul. El a condus de-a lungul întregului peron fără să aibă reacţie la timp.

Surse din cadrul Metrorex au dezvăluit că mecanicul implicat în accident a mai avut două incidente majore în acest an. El a fost angajat mecanic ajutor de metrou, iar acum aproape un an şi jumătate a fost angajat mecanic. În 2019 el a depăşit semaforul roşu cu un tren plin cu călători, undeva în luna mai. A repetat greşeala acum o lună, când a plecat din staţia Gara de Nord 2 cu trenul plin de călători deşi avea semnal roşu, oprire, la semafor.

În ciuda acestor incidente, Marius J. a fost păstrat în Metrorex şi a continuat să conducă trenuri. Tatăl tânărului mecanic e şi el mecanic la Metrorex, mai spun sursele noastre. 

"Se va deschide o anchetă cu privire la cauzele care au condus la acest incident. Persoanele vinovate vor fi sancţionate în conformitate cu prevederile legale. Regretăm incidentul şi insistăm ca regulile de călătorie cu metroul să fie respectate pentru siguranţa circulaţiei şi a pasagerilor.", a mai transmis Metrorex.