Mecanicul trenului care s-a prăbuşit de pe un pod la Craiova era beat şi conducea cu viteză. Mai mult, bărbatul a intrat cu trenul încărcat cu produse petroliere pe o linie dezafectată.

Mecanicul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice nu a observat nici măcar că linia pe care se afla nu avea... şine de cale ferată.

Articolul continua dupa recomandari

Tone de biodiesel s-au scurs din vagoanele deraiate sau care au căzut de pe pod.

În total, şapte vagoane au sărit de pe şine şi au căzut de pe viaduct. Locomotiva a deraiat în momentul în care şinele de cale ferată s-au terminat, însă a rămas suspendată pe viaduct.

Totul s-a întâmplat, în această dimineaţă, între staţiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine.

Un tren încărcat cu biodiesel s-a răsturnat de pe un pod în Craiova

Mecanicul trenului rasturnat la Craiova nu a observat ca sinele de cale ferata s-au terminatVezi 2 imagini în Galerie

Tren încărcat cu biodiesel, răsturnat de pe un pod

"Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, circulația feroviară este închisă începând cu ora 08:20 pe raza SRCF Craiova, între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine  din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menționăm că locomotiva trenului a deraiat și 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparținând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației.

Vă asigurăm că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar și redeschiderea circulației în condiții de siguranță", au transmis reprezentanţii CFR într-un comunicat de presă.